En stor fordel med mikroorganismer vs kjemikalier er at de er helt trygge å bruke. De liker seg best i pH-nøytrale miljøer mellom pH 3-9. Derfor er ikke produktene etsende.
Det er trygt både for deg som forbruker og for miljøet.
Vask med 100% «snille» mikroorganismer, det rengjør selv på plasser der det er veldig skittent og du har problemer med vond lukt. Hver milliliter inneholder millioner av bakterier!
Mikroorganismene "spiser" opp organisk skitt ved at de produserer enzymer som bryter ned de illeluktende molekylene til mindre deler. Disse bestanddelene "spises opp" av bakteriene og tilslutt er skitten redusert til karbondioksid og vann.
De kan jobbe selv i miljøer der det ikke er luft, de er såkalte anaerobe bakterier. Dette gjør at produktene virker på mange typer smuss og til og med i tette sluk.
Når du har dosert i henhold til etiketten og vasket ferdig er det viktig at du ikke skyller av med vann.
Da skyller du vekk overskuddet av de «snille» mikroorganismene som ville blitt værende igjen og fortsatt å «spist» på nye bakterier som dukket opp.
Derfor vil mikrobiologiske produkter hindre at det vokser frem alger og bakterier på steder hvor produktene brukes jevnlig.
- Pris
-
kr 314
/Kanne
kr 392
Eks. MVA
- Pris
-
kr 98
/Flaske
kr 123
Eks. MVA
- Pris
-
kr 300
/Flaske
kr 375
Eks. MVA
FUN FACTS
Bakterier:
-
- Er den organismen som det finnes mest av på hele planeten.
- Det er registrert mange millioner typer bakterier.
- Bare 1% er sykdomsfremkallende.
- Flere typer produserer stoffer (tensider) som har samme egenskaper som vaskemidler.
Disse stoffene løser fett, olje, proteinrester, stivelse og bryter overflatespenningen.
|
|
|
|
Hvordan kan Bio-produkter ha så lang holdbarhet?
Man skulle tro at produkter som inneholder bakterier og enzymer ikke har så lang holdbarhet, siden mikroorganismene på et tidspunkt dør.
Det smarte er at mikroorganismer lager sporer når de er utsettes for tøft miljø. Produsentene vet dette og «stresser» mikroorganismen slik at den danner sporer. Da kapsler den inn DNAet sitt for å beskytte seg.
Kapselen vil utvikle seg til levende mikroorganismer igjen i det den kommer i miljøer hvor det er næring (skitt), fuktighet og varme.
Smart ikke sant!
|
|
FUN FACTS
Enzymer:
-
-
Er aldri merkepliktige, til forskjell fra mange andre kjemikalier.
-
Liker seg best i pH 3-9 og produkter med enzymer er derfor ikke etsende.
-
I kroppen vår finnes det 75 000 forskjellige typer enzymer!
-
Fortsetter å rengjøre i mange timer etter at du har vasket.
|
|
Hva er enzymer?
- Enzymer er stoffer som celler produserer for å starte nedbrytingen av ulike organiske forbindelser.
- Når vi spiser for eksempel, er det massevis av forskjellige enzymer i munnen som er med på å starte nedbrytingen av maten vi spiser.
- Enzymer øker virkningen sin i varmt vann, men bare opptil 60°C. Over 70°C ødelegges de.
- Fordelen med enzymer vs kjemikalier er at de ikke er merkepliktige.
|
|
|
|
I rengjøringsmidler bruker man blant annet:
Protease: løser proteiner som finnes i blod, egg, melk, osv.
Lipase: løser fett og olje
Amylase: løser stivelse og cellulose